Home | London | Cestopis | Postřehy z Irska | Bydlení | Práce | Cestování |

Párty

V Dublinu se vytvořila taková česko slovensko polská komunita. Lidé, kteří spolu občas pořádají nějakou párty. Zažili jsme tam asi 3 menší a potom jednu pořádnou, ale prý ještě zdaleka nedosahovala takové velikosti, jaké se tam občas vyskytují.

První jsme zažili když jsme se seznámili s Tomasem a Vojtkem. Byli to bráchové, kteří do Irska přijeli na 3 měsíce a už jsou tam 3 roky. Tomas s náma zpočátku dělal v práci, po dovolené už ale nastoupil na lepší místo. Na téhle akci byl ještě Karlos se ženou a snad sestrou. Byl to Španěl, který byl po roce v Irsku tak znechucený počasím, že se velmi rád vracel domů natrvalo.
zleva Mára, Tomas, Vojtek zleva Standa, Láďa, Mára cigarety jsou hodně drahé, všichni balí tabák

Druhá párty, když odjížděli poláci Tomas a Vojtek na 2 týdny na dovolenou domů. Na tu akci dorazil i Martin, další z čechů v Irsku, ale jeden z těch, kteří už tam nadobro končili a vraceli se dom. Byl tam už 6 let a prostě se mu začalo stýskat. Láďa na tu párty dovezl i Renatu s Kristýnou, další dvě češky studentky, které do Irska vyrazily jenom na prázdniny.
Kristýna, Renata a v povzdálí Martin zleva Tomas, Mára, Martin

Naše největší párty, zrovna na bratrovy narozeniny, byla víceméně na Petry svátek a malé Zuzance udělali rodiče opožděnou oslavu. Tam dorazily opravdu různé národy, češi, slováci, poláci, jeden ir, jeden z filipin a jeden z guatemaly. Polovinu lidí jsem tam vůbec neznala. Zuzanka tam měla konečně kamarádku, malou polku Yness (nemám tušení, jak se to píše).
Mě rozhodně potěšilo, když po 1 hodině noční dorazili číšníci od nás z práce, přivedla je Iva, taky číšnice a tak nějak v tom měla prsty i Petra a bylo to od ní vážně hezké :o) Lidi postupně odpadávali a odjížděli, já jsem tam jako jedna z mála vydržela až do 7 hodin do rána.
Zuzanka, Yness a její tatínek Zuzanka Zuzanka dostala k svátku kočárek Lucka a Petra
Vojtek, druhého neznám, taky polák Standa a Radek Lucka a Martin ja a Joseph
Pablo Ivy brácha, Láďa, Pablo a já Yness táta a Ivy přítel Honza
panenka závislá na alkoholu kázání panence, aby přestala pít Pablo a Zuzanky panenka

Poslední neděle ve Foxovi. Každou neděli tam hrála výborná kapelka, neodolala jsem a koupila jsem si jejich CD. Poslední neděli jsme se tam sešli se Standou a malou Zuzkou, když pro nás Standa přijel po práci.

rodinka

Loučení s Láďou den před naším loučením s Foxem (to najdete na stránce Práce). Byli jsme v hospodě, kde dělaly holky.
restaurace, kde dělaly holky já, kristýna, Renata a Láďa