Kavárny

27.02.2011

    V Passau naleznete kaváren opravdu hodně. Nějak mi ty kavárny k tomu malebnému městu plnému promenád a pěších zón docela patří :) Ani v Praze jsem za celá léta nenavštívila tolik kaváren, jako v Passau. Některé kavárny jsou pouze kavárnami, jiné se v noci mění na bar či klub, některé kavárny nabízejí zajímavé akce a vystoupení, ve většině z nich si můžete dát snídani. Ne náhodou jsou kavárny velmi oblíbeným místem studentů. Nabízím nahlédnutí do kaváren, které jsem poznala. Všechny z nich mohu doporučit.

    První kavárna, kterou jsem poznala, je Café Duft. Je to klasická příjemná kavárna se zahrádkou ve dvoře. Jídelní lístek plný hlavních jídel i otevírací hodiny do 1h v noci dělá z kavárny současně restauraci. Nejednou jsme ji využili k našim školním setkáním.

    Atelier Café jsem zvolila jako místo k posezení, když nás navštívil kamarád se svojí chotí. Zaujalo mě na ní především propojení s ateliérem. Kavárna sama o sobě je klasická příjemná, ničím výrazně neupoutá. Má velmi sympatickou polohu téměř na soutoku Dunaje a Innu. Zahrádka směřuje na břeh řeky Inn.

    Café-Bistro Innsteg by se dalo nazvat studentskou kavárnou. Napomáhá k tomu určitě poloha hned vedle Campusu, ale také hudební i další akce, které kavárna nabízí. Nalezneme zde dokonce dvoupatrovou zahrádku, a to přímo na břehu řeky Inn. Otevírací hodiny do 1h v noci (kromě neděle).

    Kavárna Diwan nabízí úžasný výhled na historickou část Passau. Nachází se totiž v 9. patře věže knihkupectví Pustet. Kde to jen šlo, jsou stěny pouze prosklené a nabízí tak opravdu maximální výhled na město. Z pochopitelných důvodů zde nenajdete venkovní zahrádku :) V pátek a v sobotu jsou v kavárně prodloužené otevírací hodiny do půlnoci.

    Café Stephan's Dom je poměrně prostorná kavárna hned vedle Dómu St. Stephana. Kavárna je rozdělena na tři místnosti, každá s naprosto odlišným designem. Jedná se o typickou kavárnu, která je v provozu do 18h a nabízí především kavárenské menu.

    Mým poslední objevem je Café Kowalski. Tato kavárna je dalším oblíbeným studentským místem. Vzdálenost od Campusu není o mnoho větší než v případě Innsteg Café, také nabízí různý doprovodný program, otevírací hodiny do 1h v noci. Má velmi zajímavý interiér a samozřejmě nabízí venkovní posezení. Naprostou raritou této kavárny je WiFi Free. Velmi mě překvapilo, že v Passau téměř žádná restaurace nenabízí volné připojení k internetu.

    Plánuji ještě navštívit Café Museum, která se každý pátek a případně i jiné dny mění v jazzový klub.

    Na webu passau-live je k nalezení několik dalších vybraných kaváren a restaurací.


100618_035

101219_019

101219_026

101219_027

110107_079

110226_017



zpět