Večer za zábavou nebo jen posedět s přáteli

15.12.2009

    Za tu dobu, co se již vyskytuju v Passau (a teď nemyslím pouze poslední dva týdny, kdy tu bydlím) jsem stihla navštívit i nějakou tu restauraci, studentský klub a naposledy dokonce i diskotéku :o) Pro ty, kteří mě znají, ne opravdu jsem netancovala :)) Diskotéka byla přímo v hale univerzity. Stačí uzavřít všechny vstupy krom jediného, tam posadit slečny s pokladnou, postavit vedle nich ostražitou ochranku, uzamknout všechny dveře z haly ven, udělat jednoduchý bar z ledničky plné lahvových piv a nějakého dalšího alkoholu a nealkoholu, na nádvoří postavit stánek s tolik oblíbeným svařeným vínem (Glühwein), nainstalovat reprosoustavu a máte diskotéku. Šatnu nikdo neřešil, lidi si házeli bundy na vysokou skříň, kde si také odkládali nedopitá piva. My jsme naštěstí objevili místo, kde byly i háčky na pověšení. Na diskotéce byli zřejmě hlavně studenti místní univerzity, a také jejich učitelé. Všichni se výborně bavili a pařili na německé hity, které mi vůbec nic neříkaly :o) Výjimečně zahráli něco známého i pro nás. Ze začátku dokonce hrála živá kapela. V hale bylo nedýchatelně, což podpořili i někteří jedinci, kteří i přes zákaz v prostoru kouřili. Nebylo možné najít jediné místo, kde by do nás někdo pořád nestrkal, ať už tancující nebo pouze procházející skrz dav. Záchody nebyly až tak zaneřáděné, jako jsem byla zvyklá na našich diskotékách, zřejmě se mladé Němky lépe trefují :o) Ale u umyvadel se všude válely papírové útěrky, na zemi i v umyvadle, tam už se slečny tak dobře netrefují. No prostě podívala jsem se na místní diskotéku, odškrtnu si to v seznamu navštívených míst a asi už to nebudu opakovat :o)
    Ještě pro představu cen, vstupné stálo 3€, svařené víno v kelímku 1€, lahvové pivo 2€ a k tomu 1€ záloha na láhev, ke které jste dostali žeton, aby si někdo nepřilepšoval sbíráním cizích lahví.

    Ve studentském klubu jsme se byli podívat v době, kdy jsem byla v Passau poprvé, což bylo o prázdninách, a proto nebyl až tak plný. Údajně je tam během akademického roku stejně k nehnutí jako na té diskotéce. Takhle to tam bylo celkem fajn. Bohužel nevím, kde ten klub byl, takže se nepodívám na jejich webové stránky na srovnání cen. Pokusím se to doplnit.

Co se týče restaurací, zatím jsem navštívila dvě. Jedna je tedy spíše Pizzerie, která slouží nejen jako restaurace, ale i jako rozvoz pizzy po městě. Zde se můžete podívat na jejich webové stránky.
    Druhou restaurací, kterou jsem navštívila, a to hned několikrát, je Gasthof 3 Linden. Jedná se o restauraci maličko luxusnější, však se taky nachází hned vedle Dom St. Stephan v samém historickém centru Passau. Opět uvádím webovou stránku, abyste si mohli prohlédnout jídelní lístek a srovnat ceny.
    Obyčejnou restauraci mimo historické centrum města jsem ještě nenavštívila, takže obyčejný jídelní lístek s normálními cenami ještě neposkytnu. Jedině bych mohla přihodit nějakou namátkou vybranou.

    Náhodně jsem na internetu narazila na jeden klub, kde se poradaji koncerty a ruzna cteni ci diskuse. Vypada to docela zajimave, jen me odrazuje vstupne. 20€ za jeden vecer je pro me docela hodne, kdyz ani nevím, na jakou kapelu bych se to vydala. Tak sem přidávám jejich webové stránky alespoň pro informaci, jak zde vypadá takový hudební klub.

    V Německu jsou velmi oblíbené stánky s kebaby a gyrosy. Cena jejich Dönneru je i taková malá nápověda, v jak velkém či malém městě se nacházíte. V Passau stojí 3€, takže podle této stupnice je to poměrně malé bezvýznamné město :) Když jsme vloni navštívili kamarádku v Beyreuth, kupovali jsme si Dönner za 2,50€, v Regensbourg stál 4 nebo 4,50€, tak dobře už mi paměť neslouží.


zpět